HTML

meg minden

"Nos, a naivitás nem megy. Amit lehet: figyelni a felvillanásokat. Ez mindig hiteles, s olykor találó. Nem alakítás, csak kivárás. Nem növekszik, mindig összeáll." Ilyeneket jegyezgetett föl /Petri György: Hadd menjen/

Utolsó kommentek

Hajdanában, danában

2010.12.12. 11:07 femfatal

A legsötétebb napok

Megvettem a bőröndöt. 70 l-es, 5 kg és fekete. Maradt még 15 kg, amit még  magammal vihetek. Aztán van sok dolog, ami tulajdonképp nincs. Pl. egy kötet, ami nagyjából tényleg kész, de a kiadó közben nagyjából tönkre is ment, így beláthatatlan időre jegelni kell a megjelenést, de ha meg is jelenik, én akkor már nem leszek itt.  Aztán. Indokoltalan jókedvek, ámulatok, bambulások, izgulások, és megmagyarázhatatlan lelkifurdalás és önemésztés, hogy mi elől, hova, meg egyáltalán minek, ahelyett, hogy elhelyezkednék végre egy életben itt. Aztán a nyugtatgatások,  pontatlan kérdések, hogy Miért is? meg, hogy Na és? Csak  el, csak legyen valami tényleg más és ismeretlen, ha nem is az óceán, de  a tenger, egy más éghajlat, az idegenség létjogosultsága, valami csodálnivaló, valami nagy, valami, ami minden eddiginél nagyobb, szóval valami véglet, valami új, ami nem emlékezetet semmire, legfeljebb csak ismerős. Addig meg van Csajka Gábor Cyprián,  nagyszótárnyi csöndek az arcon, részletek.

J. Coltrane szaxofonista emlékére

csak el
talán egy lassú bluest beoperálva
a fogak mögé a nyelv alá a szájba
menni nagyszótárnyi csöndekkel az arcon

amint elfelednél az eszméletig oldva
megnyugodva mintha zsebedben pisztoly lapulna
csak el
téblábolni az óceánon át

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagvagyfecske.blog.hu/api/trackback/id/tr702510473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása